- pulykanyak
- fokhagyma
- őrölt köménymag
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- pici ketchup
- olaj
Elkészítés:
Úgy készítem, mint a sült oldalast, de ez a fogás sokkal diétásabb.
Jó vastag pulykanyakat kérjünk, megmossuk, leszárítjuk.
Egy tepsit 1 ek. olajjal kiolajozunk.
Ráfektetjük a nyakakat és egyenesen a tepsiben fűszerezzük.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, jó sok zúzott fokhagymával körbekenjük.
Körben az olajban meg is forgatjuk.
Nagy darabba vágott hagymákat, zöldpaprikát és paradicsomot szórunk a hús mellé.
Kevés ketchuppal meglocsoljuk és egy jókora pohár vizet öntünk a tepsi aljára.
Alufóliával lefedve sütőben puhára sütjük a nyakakat.
Rendkívül szaftos, ízletes, sovány húsit kapunk, amit például tepsis sült krumplival kínálhatunk, amelyet a hússal egyszerre, egy alsóbb rácson süthetünk meg.