2013. augusztus 4., vasárnap

Sült pulykanyak

Hozzávalók:

  • pulykanyak
  • fokhagyma
  • őrölt köménymag
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • paradicsom
  • pici ketchup
  • olaj


Elkészítés:

Úgy készítem, mint a sült oldalast, de ez a fogás sokkal diétásabb.

Jó vastag pulykanyakat kérjünk, megmossuk, leszárítjuk.

Egy tepsit 1 ek. olajjal kiolajozunk.
Ráfektetjük a nyakakat és egyenesen a tepsiben fűszerezzük.
Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk, jó sok zúzott fokhagymával körbekenjük.
Körben az olajban meg is forgatjuk.

Nagy darabba vágott hagymákat, zöldpaprikát és paradicsomot szórunk a hús mellé.


Kevés ketchuppal meglocsoljuk és egy jókora pohár vizet öntünk a tepsi aljára.

Alufóliával lefedve sütőben puhára sütjük a nyakakat.

Rendkívül szaftos, ízletes, sovány húsit kapunk, amit például tepsis sült krumplival kínálhatunk, amelyet a hússal egyszerre, egy alsóbb rácson süthetünk meg.