Hozzávalók:
- spagetti
- halkonzervek
- ringli
- olajbogyó
- reszelt sajt
- só
Az olaszos paradicsomszószhoz:
- kis doboz paradicsom konzerv
- olaj
- 1/2 hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- kevés reszelt répa
- kevés reszelt zeller
- oregano
- bazsalikom
- kakukkfű
- rozmaring
- só
- bors
- pici édesítőszer
Elkészítés:
A spagettit bő vízben nem túl puhára
főzzük, leszűrjük és összekeverjük a fűszeres paradicsommártással.
Az olaszos mártást ugyanúgy készítjük,
mint a lasagnehoz, bolognaihoz, milanóihoz szoktuk.
Vagyis kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a
rozmaringot, oregánót, kakukkfüvet, bazsalikomot.
Adunk hozzá zúzott fokhagymát és mielőtt
megégne, reszelt zellert és sárgarépát is teszünk bele.
Kicsit átpároljuk, majd sűrű
paradicsomlével öntjük fel.
Sózzuk, borsozzuk és egy gondolatnyi
édesítőszert adunk hozzá.
Jól összeforraljuk.
Érdemes egyszerre nagy adagot készíteni,
mert zárható dobozban jól bírja a mélyhűtést és bármilyen olaszos ételhez,
tésztához, pizzához elővehető.
Közben előkészítjük a halakat, vagyis
felbontjuk a konzerveket.
Bármilyen halból készült konzerv jó rá.
Én szeretem keverni a füstölt és natúr halakat, sőt még egy
kis paradicsomos is került bele.
Pici szardellát (ringlit ) is tettem
bele, az nagyon jó ízt ad az ételnek.
Végül többféle olajbogyót kevertem bele.
Mindent összekevertem, de lehet
csak a tetejére téve is tálalni.
A végén reszelt sajtot szórtam rá.