Hozzávalók:
- 1 kg kacsazúza ( vagy más szárnyas zúza)
- 2 db hagyma
- 1 ek kacsazsír
- 1-2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- csipet majoránna
- curry por
Elkészítés:
Bármilyen szárnyas zúzájából készíthető,
csirkezúzából is főztem már, de a kacsazúza húsosabb, ízletesebb ízű.
Kacsazsírral kezdtem, amelyben
megdinszteltem a hagymát, tettem bele fűszerpaprikát, 1 kanálka vizet és
hozzáadtam a gondosan megtisztított, megmosott és falatokra vágott zúzát.
Egy percig erős tűzön kavargattam, majd
apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát adtam hozzá.
Megsóztam és a borsot, majoránnát és
curryport is beletettem.
Kevés vizet öntöttem alá és fedő alatt
takarék lángon puhára főztem.
Ez egy klasszikus zúzapörkölt, de a
currytől különleges, más ízű lesz.
Zöldséges rizzsel tálaltam.