Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 kg csirkeláb
- 1-2 fej karfiol
- 5-6 db sárgarépa
- 3-4 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 fej hagyma
- 1 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
- kevés zöldhagyma szár
- 1-2 ek ételízesítő
- 1-2 zöldpaprika
- 2-3 paradicsom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, megmossuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, karikára, kockára vágjuk.
A karfiolt kicsit meleg vízben áztatjuk, majd kettévágjuk.
Nem kell jobban szétszedni, úgyis szétesik, ha megpuhul.
Egy nagyobb fazékban az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát,
beletesszük a fűszerpaprikát, rádobjuk a
csirkelábat és öntünk rá annyi vizet, amennyi jól ellepi.
Kevés sót teszünk a vízbe.
Főzzük fedő alatt, amíg majdnem puha lesz, ekkor hozzáadjuk a szárnyakat,
ezek hamar megpuhulnak.
Ha már majdnem puha a hús, akkor bezöldségeljük a levest.
Beletesszük a répákat, karalábét, zöldpaprikát, paradicsomot.
Ízesítjük még kevés sóval, borssal és az ételízesítővel.
10 perc múlva beletesszük a karfiolt is, ami nagyon hamar megfő.
Kevés vízzel felöntjük.
Figyeljünk rá, ne essen szét.
Újabb 10-15 perc múlva kész a leves, a karfiol maradjon egyben.
Tálaláskor petrezselyem zölddel és tejföllel kínáljuk.