2013. november 2., szombat

Csirkés karfiol leves

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kg csirkeláb
  • 1-2 fej karfiol
  • 5-6 db sárgarépa
  • 3-4 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • petrezselyemzöld
  • kevés zöldhagyma szár
  • 1-2 ek ételízesítő
  • 1-2 zöldpaprika
  • 2-3 paradicsom
  • bors


Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk.



A zöldségeket megtisztítjuk, karikára, kockára vágjuk.
A karfiolt kicsit meleg vízben áztatjuk, majd kettévágjuk.
Nem kell jobban szétszedni, úgyis szétesik, ha megpuhul.



Egy nagyobb fazékban az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a fűszerpaprikát,  rádobjuk a csirkelábat és öntünk rá annyi vizet, amennyi jól ellepi.
Kevés sót teszünk a vízbe.


Főzzük fedő alatt, amíg majdnem puha lesz, ekkor hozzáadjuk a szárnyakat, ezek hamar megpuhulnak.



Ha már majdnem puha a hús, akkor bezöldségeljük a levest.
Beletesszük a répákat, karalábét, zöldpaprikát, paradicsomot.
Ízesítjük még kevés sóval, borssal és az ételízesítővel.




10 perc múlva beletesszük a karfiolt is, ami nagyon hamar megfő.
Kevés vízzel felöntjük.
Figyeljünk rá, ne essen szét.




Újabb 10-15 perc múlva kész a leves, a karfiol maradjon egyben.




Tálaláskor petrezselyem zölddel és tejföllel kínáljuk.