- 2-3 db padlizsán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- olívaolaj
- majonéz
- mustár
- 1-2 szál újhagyma
- 1-2 db paradicsom
- egy pici ecet
- édesítő
Elkészítés:
Alufóliával béleljünk ki egy tepsit, így nem kell majd mosogatnunk a kifolyt és odaégett levet.
A megmosott szép érett padlizsánokat villával kissé megszurkáljuk és puhára sütjük a sütőben.
ha elkészült, kihűtjük.
Lehúzzuk a padlizsánok héját, de a szárát rajta hagyjuk.
Egyenesen a tálaló tálra helyezzük a padlizsánt és villával szétnyomkodjuk a húsát, legyező alakban szétterítjük.
Olívaolajjal meglocsoljuk és rászórjuk a karikára vágott újhagymát és a paradicsomot.
Kivételesen most kiskanállal kaparjuk ki a paradicsom leves belsejét - kapjuk be! - és csak a húsát vágjuk apróra.
Egy tálkában keverjük össze a majonézt, pici mustárt, zúzott fokhagymát, sót, frissen őrölt fehér borsot.
Egy pici ecettel és édesítővel állítsuk be a kellemesen savanykás ízét.
Kanalazzuk rá a padlizsánra.
Petrezselyemmel díszítsük.
Hidegen tálaljuk.