- 1,5 -2 kg oldalas
- 2 db hagyma
- 1- 2 fej fokhagyma
- 4-5 db paradicsom
- 0,5 kg rizs
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 6 db babérlevél
- 20 szem boróka bogyó
- só
- bors
- őrölt köménymag
- kevés paradicsomlé/ketchup
- pici szójaszósz
- 2-3 ek. olaj
Elkészítés:
Tepsiben készülő egytálétel, amit pillanatok alatt összeállítunk és csak megsütjük.
Egy tepsibe kevés olajat teszünk, arra szórunk egy fej szeletekre vágott hagymát és szétterítjük rajta a savanyú káposzta felét.
Babérlevelet és kevés boróka bogyót is szórunk rá.
Karikára vágott paradicsomot teszünk rá és megszórjuk egy pici fűszerpaprikával, ettől majd szép színe lesz.
Most ráterítjük a megmosott rizst is.
Rászórjuk a maradék káposztát és 3-4 dl paradicsomlével felöntjük.
Ha nincs paradicsomlé kevés vízzel hígított ketchup is mehet bele.
Végül ráfektetjük az befűszerezett oldalast is.
Ehhez az oldalast jól megmossuk, az esetleges csontszilánkokat a vágás mentén kezünkkel jól tapogassuk ki és távolítsuk el.
Nem szükséges apróra vágni a húst, elég, ha 1-2 darabba vágjuk, így kevésbé fog kiszáradni.
Jól megsózzuk, borssal őrölt köménymaggal és sok-sok zúzott fokhagymával bedörzsöljük.
Kevés olajjal megspricceljük és szójaszósszal meglocsolgatjuk.
Fóliával vagy fedővel/másik tepsivel lefedjük és 200 C fokos sütőben puhára sütjük az oldalast.
Ezalatt a rizs is megpárolódik és a sok fűszeres levet magába szívja.
Ez a mennyiség 2 tepsinyi dupla adag lesz.