2013. december 24., kedd

Diós kifli

Hozzávalók:

  • 42 dkg liszt
  • 30 dkg darált dió
  • 32 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3-4 ek. rum
  • csipet só
  • vaníliás cukor


Elkészítés:

Ez a világ legegyszerűbb és legomlósabb kiflije.


A vajat a cukorral összekeverjük.


Megsózzuk.
Ez nem maradhat ki, mert a só hozza ki az ízeket.
Hozzáadjuk a lisztet.

Hozzáadjuk a darált diót.


Adunk hozzá jóféle, illatos  jamaicai rumot.

Összegyúrjuk.


Ujjnyi kis rudakat sodrunk, lecsípünk 4-5 cm hosszú darabokat és kifliket formázunk.


Tepsire rakjuk és meleg sütőben ( 180 C fok) gyorsan megsütjük.


Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.


Dobozba rakva sokáig eláll... ha jól eldugjuk ...