- 42 dkg liszt
- 30 dkg darált dió
- 32 dkg vaj/margarin
- 10 dkg porcukor
- 3-4 ek. rum
- csipet só
- vaníliás cukor
Elkészítés:
Ez a világ legegyszerűbb és legomlósabb kiflije.
A vajat a cukorral összekeverjük.
Megsózzuk.
Ez nem maradhat ki, mert a só hozza ki az ízeket.
Hozzáadjuk a lisztet.
Hozzáadjuk a darált diót.
Adunk hozzá jóféle, illatos jamaicai rumot.
Összegyúrjuk.
Ujjnyi kis rudakat sodrunk, lecsípünk 4-5 cm hosszú darabokat és kifliket formázunk.
Tepsire rakjuk és meleg sütőben ( 180 C fok) gyorsan megsütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk a kifliket.
Dobozba rakva sokáig eláll... ha jól eldugjuk ...