- 1 kész piskóta lap
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 4-5 db citrom
- 1 tejszínes puding por
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát a blogban már többször leírt módon.
Most összeállítjuk a krémet.
A citromokat forró folyóvízzel megsikáljuk, szárazra töröljük.
1 citromot félreteszünk a díszítéshez.
2 citrom sárga héját lereszeljük.
2 citrom sárga héját lereszeljük.
4 citrom levét
kipréseljük, átszűrjük /3 dl kell belőle/ és simára eldolgozzuk a pudingporral.
Mérsékelt tűzön,
folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A vajat habosra
keverjük a porcukorral, egyenként a tojássárgákkal, a kanalanként hozzáadott citromos pudinggal és a reszelt citromhéjjal.
Megkenjük a tortát és citromszeletekkel díszítjük.
Naranccsal is ugyanígy készítjük, de akkor egy narancs lehámozott, apróra vágott húsát is beletesszük a krémbe.