2013. december 15., vasárnap

Nagyi citromtortája

Hozzávalók:


  • 1 kész piskóta lap




  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 4-5 db citrom
  • 1 tejszínes puding por





Elkészítés:


Elkészítjük a piskótát a blogban már többször leírt módon.

Most összeállítjuk a krémet.


A citromokat forró folyóvízzel megsikáljuk, szárazra töröljük.
1 citromot félreteszünk a díszítéshez.
2 citrom sárga héját lereszeljük.
4 citrom levét kipréseljük, átszűrjük /3 dl kell belőle/ és simára eldolgozzuk a pudingporral.
Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A vajat habosra keverjük a porcukorral, egyenként a tojássárgákkal, a kanalanként hozzáadott citromos pudinggal és a reszelt citromhéjjal.



Megkenjük a tortát és citromszeletekkel díszítjük.


Naranccsal is ugyanígy készítjük, de akkor egy narancs lehámozott, apróra vágott húsát is beletesszük a krémbe.