- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 16 dkg zsír vagy 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- baracklekvár
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 dkg őrölt dió
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet, a sütőporral, a zsírral vagy vajjal és a cukorral, 1 tojással összegyúrjuk.
Teszünk bele egy csipet sót és a citrom reszelt sárga héját.
Legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
Utána vékonyra nyújtjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk.
Lekvárral megkenjük, majd rásimítjuk az alábbi krémet:
20 dkg cukrot habosra keverünk 3 tojás sárgájával.
Beletesszük a vaníliás cukrot és az őrölt diót.
Végül óvatosan hozzákeverjük a 3 tojás keményre felvert fehérjét.
Nagyi most rács nélkül készítette, de általában a tészta egyharmadát különveszi, majd a végén vékonyra sodorja és rács alakban fekteti a krémre. Ilyenkor egy kis tojással megkeni a tésztát.