- 25 dkg királyrák
- 2 db főtt tojás
- 3-4 db csemege uborka
- 1 doboz ananász konzerv
- majonéz
- mustár
- citromlé
- só
- őrölt fehér bors
- csipet cukor
- pici chiliszósz
- pici Worcester szósz
- pici vörösborecet
- petrezselyemzöld
- 1 db sárgarépa
- 8-10 db fehér színű lapkasajt
- kevés piros és sárga színű paprika
Elkészítés:
A királyrákot megmossuk és forrásban lévő vízben 2 perc alatt rózsaszínűre főzzük.
Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
Megtisztítjuk és a fekete bélcsatornát is eltávolítjuk.
Pár darabot meghagyunk a díszítéshez, a többit kisebb karikákra vágjuk.
A főtt tojás kis kockákra vágjuk.
Az uborkát apróra vágjuk.
Az ananászt apróra vágjuk.
1-2 karikát meghagyunk a díszítéshez.
Összekeverjük a rákot, a tojást, az ananászt és az uborkát.
Elkészítjük a mártást.
A majonézhez kevés chiliszószt, worcester mártást, vörösborecetet, sót, törött fehér borsot és csipet cukrot keverünk.
Legyen jó intenzív az íze.
Elkeverjük a mártással a salátát.
Egy nagy kerek tálra halmozzuk a salátát.
Körben megszórjuk vágott petrezselyemmel.
A tetejére reszeljük, szép szálasra a sárgarépát.
Behűtjük.
Közvetlenül a tálalás előtt feldíszítjük az ananász karikákkal és egész királyrákokkal.
Végül elkészítjük a kála virágokat is, amiről a saláta a nevét kapta.
A lapkasajtokat átlósan kétfelé vágjuk és tölcsérszerűen feltekerjük.
A salátára helyezzük és egy kicsit belenyomjuk a tölcsérek alját, hogy szépen kiálljon a tálból.
A közepére beszúrunk piros és sárga színű paprikákból kivágott keskeny csíkot.
Petrezselyemmel is megdíszítjük, hogy szép színes legyen.