- 6 db kemény tojás
- 4-5 db alma
- 15 dkg sajt
- újhagyma
- fehér salátahagyma
- majonéz
- mustár
- só
- őrölt fehér bors
- csipet cukor
- 1-2 ek tejföl
- 1 citrom leve
- salátalevél
- +1 db alma
- snidling
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
Hozzáreszeljük a sajtot is.
2 db keményre főtt tojás elfelezünk, a sárgájukat félretesszük.
A 2 fehérjét a tojásvágóval apróra vágjuk és az almához, sajthoz keverjük.
Összekeverjük a majonézt a mustárral, kevés citromlével, sóval, fehér törött borssal és a tejföllel.
Adunk hozzá egy csipet cukrot is.
Ráöntjük a mártást a sajtos almára.
Összekeverjük.
A fehér salátahagymát és az újhagyma nagy részét apróra vágjuk és összekeverjük egy kis citromlével.
A négy tojást a szeletelővel karikára vágjuk.
Összerakjuk a salátát.
Rétegesen készül, mint a rakott krumpli...
Egy tálat fejes saláta levéllel kibélelünk és belesimítjuk a majonézes krém 1/3-át.
Kirakjuk a tojás szeletek felével.
Rászórjuk a citromos hagyma 1/3-át.
Most újra a megmaradt almás krém fele, majd a maradék tojáskarikák és a hagyma fele következik.
Végül befedjük a maradék almás krémmel és rászórjuk a hagymát.
Végezetül a félretett 2 tojássárgáját ráreszeljük a salátára, mintha mimóza lenne.
Szórunk rá egy kis friss újhagymát, apróra vágott snidlinget.
Behűtjük.
Tálaláskor egy szép piros almát szeletekre vágunk és a salátára tesszük.