- 2 doboz füstölt lazac konzerv
- 5 dkg vaj
- 1/2 citrom sárga héja
- 1 citrom leve
- só
- bors
- 1/2 db uborka
- 1/2 db sárgarépa
- 1 szem szegfűbors
Elkészítés:
A füstölt lazacot a késes aprítóba tesszük.
Beletesszük a citromhéjat, a citromlevet, a mustárt és krémmé keverjük.
Végül hozzáadjuk a vajat is és ezzel is elkeverjük.
Megkóstoljuk, ha kell sózzuk, borsozzuk.
Egy hosszúkás tálra hal formában elterítjük a krémet.
Behűtjük.
A díszítést csak a tálalás előtt tesszük rá.
Sárgarépa csíkokból megformázzuk a farok és az uszonyok vonalát.
Uborkagyalun vékonyra szeletelt uborkával kirakjuk a pikkelyeket is.
Alulról kezdjük el és egymást félig elfedve rakjuk rá a szeleteket.
A hal fejét kis csíkkal hangsúlyozzuk.
A szemet a szegfűborssal, a szájat egy kis répa szelettel jelöljük.
Behűtjük és úgy kínáljuk.
(Készült Lajos Mari receptje nyomán)