- 1 üveg csicseriborsó
- olívaolaj
- 1 marék olajbogyó
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 tk mustár
- 2 tk majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 saláta hagyma
- 2-3 ek petrezselyem zöld
- só
- bors
- paradicsom
- salátalevél
Elkészítés:
A csicseriborsó konzervet leszűrjük, de a levét felfogjuk.
A borsót hideg vízzel leöblítjük.
Pár szemet elteszünk a díszítéshez.
A többit a késes aprítóba tesszük és hozzáadunk a félretett léből pár kanállal, majd a mustárt, majonézt, olajbogyót, a citrom levét és sárga reszelt héját is beletesszük.
Majd a fokhagymát, a petrezselyemzöldet és a saláta hagymát is a gépbe tesszük.
Megsózzuk, borsozzuk.
Megkóstoljuk, legyen pikáns, ízes.
A citrom illata is érződjön rajta.
Egy tálat saláta levéllel kibélelünk, oldalát kirakjuk paradicsommal és belesimítjuk a humuszt.
Legyen egyenetlen a teteje, ide locsoljunk finom olívaolajat.
Díszítsük a félretett egész csicseriborsóval, vágott snidlinggel.
Behűtve kínáljuk.
A paradicsomot bele is keverhetjük a krémbe, apróra vágva.