Hozzávalók:
Elkészítés:
Ez egy nagyon egyszerű, gyors sütemény.
Pillanatok alatt elkészül és ugyanannyi idő alatt el is fogy.
Ha mélyhűtött tésztát használunk, azt előtte engedjük fel.
A gesztenyemasszát burgonyanyomóval összetörjük és egy kevés, tejben elkevert vaníliás cukorral, tetszés szerinti rummal vagy rumaromával ízesítjük.
Ha kell, kevés cukorral/folyékony édesítővel erősítjük az ízét.
Lisztezett lapon kinyújtjuk a tésztát.
3-4 darabban nyújtsuk ki, úgy könnyebb vele dolgozni.
Jó vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk, amelyekre két kanál segítségével gesztenye kupacokat teszünk.
A tészta két szemben lévő sarkát összefogjuk és kifliformákat készítünk.
A töltelék elég lágy, néhol ki is folyik a kifliből, de ne ijedjünk meg, mert szépen meg fog sülni és még jól is néz ki, ha kikandikál a töltelék.
Tegyünk a tepsibe alufóliát és arra helyezzük el a kifliket.
Nem muszáj megkenni tojással, így még könnyebb lesz.
180 C fokon megsütjük.
Porcukorral szórjuk meg.
Langyosan és hidegen is finom.
- 1 cs.leveles tészta
- 2 cs. gesztenyemassza
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2-3 ek. tej
- rum/rumaroma
Elkészítés:
Ez egy nagyon egyszerű, gyors sütemény.
Pillanatok alatt elkészül és ugyanannyi idő alatt el is fogy.
Ha mélyhűtött tésztát használunk, azt előtte engedjük fel.
A gesztenyemasszát burgonyanyomóval összetörjük és egy kevés, tejben elkevert vaníliás cukorral, tetszés szerinti rummal vagy rumaromával ízesítjük.
Ha kell, kevés cukorral/folyékony édesítővel erősítjük az ízét.
Lisztezett lapon kinyújtjuk a tésztát.
3-4 darabban nyújtsuk ki, úgy könnyebb vele dolgozni.
Jó vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk, amelyekre két kanál segítségével gesztenye kupacokat teszünk.
A tészta két szemben lévő sarkát összefogjuk és kifliformákat készítünk.
A töltelék elég lágy, néhol ki is folyik a kifliből, de ne ijedjünk meg, mert szépen meg fog sülni és még jól is néz ki, ha kikandikál a töltelék.
Tegyünk a tepsibe alufóliát és arra helyezzük el a kifliket.
Nem muszáj megkenni tojással, így még könnyebb lesz.
180 C fokon megsütjük.
Porcukorral szórjuk meg.
Langyosan és hidegen is finom.