2014. március 9., vasárnap

Gesztenyés kifli

Hozzávalók:

  • 1 cs.leveles tészta
  • 2 cs. gesztenyemassza
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 ek. tej
  • rum/rumaroma








Elkészítés:

Ez egy nagyon egyszerű, gyors sütemény.
Pillanatok alatt elkészül és ugyanannyi idő alatt el is fogy.

Ha mélyhűtött tésztát használunk, azt előtte engedjük fel.


A gesztenyemasszát burgonyanyomóval összetörjük és egy kevés, tejben elkevert vaníliás cukorral, tetszés szerinti rummal vagy rumaromával ízesítjük.
Ha kell, kevés cukorral/folyékony édesítővel erősítjük az ízét.


Lisztezett lapon kinyújtjuk a tésztát.
3-4 darabban nyújtsuk ki, úgy könnyebb vele dolgozni.
Jó vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges nagyságú négyzeteket vágunk, amelyekre két kanál segítségével gesztenye kupacokat teszünk.


A tészta két szemben lévő sarkát összefogjuk és kifliformákat készítünk.
A töltelék elég lágy, néhol ki is folyik a kifliből, de ne ijedjünk meg, mert szépen meg fog sülni és még jól is néz ki, ha kikandikál a töltelék.


Tegyünk a tepsibe alufóliát és arra helyezzük el a kifliket.
Nem muszáj megkenni tojással, így még könnyebb lesz.
180 C fokon megsütjük.


Porcukorral szórjuk meg.


Langyosan és hidegen is finom.