2014. április 29., kedd

Csirke kínai módon készül cukkinivel

Hozzávalók:

  • csirkecomb (felső)
  • olaj
  • fokhagymapor
  • őrölt fehér bors
  • 2 + 2 szál újhagyma
  • 1 + 1 db paradicsom
  • 1 + 1 db zöldpaprika
  • 4 db cukkini
  • 2 ek. szójaolaj
  • 2 ek. halszósz
  • 1 ek. öt fűszerkeverék
  • petrezselyemzöld
  • burgonya




Elkészítés:

A megtisztított, megmosott, megszárított csirkecombokat kétfelé vágjuk, jól besózzuk, a bőre alatt is.


Egy ek. olajon körbepirítjuk a húsokat, majd mellédobjuk a könnyű zöldségeket, a karikára vágott újhagymát, kis darabokra vágott paradicsomot és a lehetőleg színes zöldpaprikát.
Fokhagymaporral és őrölt fehér borssal fűszerezzük a húst.


Fél dl vizet aláöntve, fedő alatt puhára főzzük a húst.

Ha kész félretesszük.


Közben a cukkinit is elkészítjük.

A megmosott cukkini két végét levágjuk és hosszában 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.


Egy ek. olajat felhevítünk, beletesszük a cukkini szeleteket, paradicsom, zöldpaprika és újhagyma darabokat teszünk mellé.

Szójaszószt és halszószt öntünk rá, a kínai ötfűszer keverékből is szórunk a tetejére.


4-5 perc alatt készen is lesz a zöldségünk, a világért ne főzzük puhára.


Ha kész szórjunk rá egy kevés petrezselyemzöldet.


Tálaljuk a húst a kínai módra készített cukkinivel.
Egy kevés főtt burgonyát is adhatunk mellé.