2014. május 11., vasárnap

Györgyi rumos szelete

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 16 dkg zsír
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • tejföl

A krémhez:

  • 2 dl tej
  • vaníliás cukor/aroma
  • 2 csapot ek. kakaó
  • rumaroma
  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg cukor


A tetejére:


  • 2 tojás fehérje
  • 12 dkg cukor


Elkészítés:

A tésztához valókat egy kevés tejföllel összegyúrjuk és 3 részre elosztjuk.

Három lapot sütünk belőle.



Az egyik lapot összetörjük és 2 dl vaníliás tejjel leforrázzuk.

Hozzáadjuk a kakaót és a rumaromát.


A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tejes, rumos tésztapépet.
Ezzel is habosra keverjük.


Ezt a krémet a két lap közé simítjuk.


A megmaradt tojás fehérjét forró víz felett a cukorral kemény habbá verjük és a süteményt ezzel a habbal vonjuk be.


Nagyon finom ízű sütemény.