- 50 dkg liszt
- 16 dkg zsír
- 12 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 2 tojás sárgája
- tejföl
A krémhez:
- 2 dl tej
- vaníliás cukor/aroma
- 2 csapot ek. kakaó
- rumaroma
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
A tetejére:
- 2 tojás fehérje
- 12 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztához valókat egy kevés tejföllel összegyúrjuk és 3 részre elosztjuk.
Három lapot sütünk belőle.
Az egyik lapot összetörjük és 2 dl vaníliás tejjel leforrázzuk.
Hozzáadjuk a kakaót és a rumaromát.
A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a tejes, rumos tésztapépet.
Ezzel is habosra keverjük.
Ezt a krémet a két lap közé simítjuk.
A megmaradt tojás fehérjét forró víz felett a cukorral kemény habbá verjük és a süteményt ezzel a habbal vonjuk be.
Nagyon finom ízű sütemény.