- 3-4 db cukkini
- 1 kígyóuborka
- 1 fej új káposzta
- 3 fej hagyma
- 2 - 3 db sárgarépa
- 2-3 db zöldpaprika
- 1 db csípős paprika
- só
- citromlé
- olívaolaj
Elkészítés:
A káposztasaláta egyik változata.
Nagyon szeretjük a cukkinit is bármilyen módon elkészítve, de sokszor kerül nyersen is az asztalunkra.
A zsenge új káposztát, a hagymát és a többféle színes zöldpaprikát felszeleteljük és besózzuk.
Tegyünk bele egy kis csípőset is.
Hagyjuk állni amíg levet enged, majd kissé csavarjuk ki.
A répát szeleteljük fel.
A megmosott cukkini és uborka két végét levágjuk és az uborkagyalun szintén szeleteljük fel.
Olívaolajjal és citromlével locsoljuk meg a salátát.
Keverjük jól össze.
Behűtve kínáljuk.