2014. április 21., hétfő

Húsvéti tejszínes tormaleves

Hozzávalók:

  • házi ecetes torma
  • füstölt sonka főzőleve
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 ek.liszt
  • bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés főtt, füstölt sonka
  • kevés metélőhagyma
  • 1 kanál ecetes torma


Elkészítés:




A húsvéti sonkafőzés után megmaradó finom füstőltléből többféle ételt szoktunk készíteni.

A klasszikus bableves mellett, a tárkonyos belsőséggel készített habart krumplileves - http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/husveti-tarkonyos-leves.html  vagy http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/husveti-sonkaleves-szivvel-nyelvvel.html - mellett nagyon kellemes, üdítő levest készíthetünk friss ecetes tormával is.


A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, beletesszük a lecsepegtetett ecetes tormát is.


Felöntjük a sonkalével.
Ha kell sózzuk, de frissen darált borsot feltétlenül tegyünk bele.


Tejszínnel engedjük fel és forraljunk rajta egyet.


Tálaláskor tegyünk a tetejére egy kevés főtt, füstölt sonkát, amit egy kanálka olajon átpirítottunk, egy pár szál metélőhagymát és egy kávéskanálnyi ecetes tormát.


Forrón tálaljuk.