- házi ecetes torma
- füstölt sonka főzőleve
- 2-3 dkg vaj
- 1 ek.liszt
- só
- bors
- 2 dl főzőtejszín
- kevés főtt, füstölt sonka
- kevés metélőhagyma
- 1 kanál ecetes torma
Elkészítés:
A húsvéti sonkafőzés után megmaradó finom füstőltléből többféle ételt szoktunk készíteni.
A klasszikus bableves mellett, a tárkonyos belsőséggel készített habart krumplileves - http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/husveti-tarkonyos-leves.html vagy http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/husveti-sonkaleves-szivvel-nyelvvel.html - mellett nagyon kellemes, üdítő levest készíthetünk friss ecetes tormával is.
A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, beletesszük a lecsepegtetett ecetes tormát is.
Felöntjük a sonkalével.
Ha kell sózzuk, de frissen darált borsot feltétlenül tegyünk bele.
Tejszínnel engedjük fel és forraljunk rajta egyet.
Tálaláskor tegyünk a tetejére egy kevés főtt, füstölt sonkát, amit egy kanálka olajon átpirítottunk, egy pár szál metélőhagymát és egy kávéskanálnyi ecetes tormát.