- 4 db csirkecomb
- 1 ek. olaj
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- pici zöldpaprika
- csokor kapor
- 10 db szegfűbors
- 1 tk fűszerpaprika
- 50-75 dkg savanyúkáposzta
- tejföl
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkecombokat az izület mentén kettévágjuk és jól besózzuk, a bőre alatt is.
Egy kis olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a csirkét és minkét oldalán előpirítjuk.
Rátesszük a darabokra vágott fokhagymát, paradicsomot és paprikát is.
Kevés vizet öntünk alá és egy csokor kaprot is teszünk rá.
Fagyasztott kapor is tökéletes bele.
Lefedve főzzük úgy 15-20 percig.
Most beletesszük a savanyú káposztát, szegfűborsot adunk hozzá és most megszórjuk egy kis fűszerpaprikával is.
Lefedve készre főzzük.
A káposztát nem kell túlfőzni, ha a hús puha, készen is van.
Tejföllel tálaljuk.