- 1/2 fej kelkáposzta
- 2+1 ek. olaj
- só
- 1 szál füstölt kolbász
- 50 dkg spagetti (durum lisztből)
- 2-3 dkg margarin
- őrölt bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Nem túl puhára megfőzzük a spagettit, leszűrjük és 1 ek olajjal összekeverjük, sózzuk.
Félretesszük.
Csíkokra vágjuk a megtisztított, megmosott kelkáposztát és a maradék olajon, erős tűzön, állandó kevergetés mellett 3-4 perc alatt jól megpirítjuk.
A tűzről levesszük és egy kicsit megsózzuk.
Hozzákeverjük a tésztához.
A még forró serpenyőt visszatesszük a tűzre és pár perc alatt megpirítjuk benne a karikára vágott
kolbászt is.
Jóféle füstölt, házikolbászból készítsük, előtte távolítsuk el a héját.
Amint morzsásra szétesik a kolbász, tegyük bele a margarint, adjunk hozzá úgy fél deci vizet, vagy a tészta főzőlevéből egy keveset.
Daráljunk rá frissen fekete borsot és keverjük a tésztához.
Végül keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ezt az isteni receptet Főzelékes Feritől tanultam, köszönet érte.