2014. április 7., hétfő

Kolbászos, kelkáposztás spagetti

Hozzávalók:

  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 2+1 ek. olaj
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 50 dkg spagetti (durum lisztből)
  • 2-3 dkg margarin
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld 






Elkészítés:





Nem túl puhára megfőzzük a spagettit, leszűrjük és 1 ek olajjal  összekeverjük, sózzuk.
Félretesszük.


Csíkokra vágjuk a megtisztított, megmosott kelkáposztát és a maradék olajon, erős tűzön, állandó kevergetés mellett  3-4 perc alatt jól megpirítjuk.
A tűzről levesszük és egy kicsit megsózzuk.

Hozzákeverjük a tésztához.


A még forró serpenyőt visszatesszük a tűzre és pár perc alatt megpirítjuk benne a karikára vágott
kolbászt is.
Jóféle füstölt, házikolbászból készítsük, előtte távolítsuk el a héját.


Amint morzsásra szétesik a kolbász, tegyük bele a margarint, adjunk hozzá úgy fél deci vizet, vagy a tészta főzőlevéből egy keveset.
Daráljunk rá frissen fekete borsot és keverjük a tésztához.


Végül keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is.

Ezt az isteni receptet Főzelékes Feritől tanultam, köszönet érte.