A húsgombóchoz:
- 30 dkg sertés darált hús
- 1 db hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk. ételízesítő
- paradicsompüré
- kakukkfű
- bazsalikom
- oregánó
- rozmaring
- só
- csipet cukor
- 1 ek.olaj
- 2 csapott ek. liszt
Elkészítés:
Elkészítjük a gombócokat.
Késes aprítóba helyezzük a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, borsot
és finomra daráljuk.
Most beledobjuk a tojást is és azzal is egyet keverünk, így könnyebben
elkeverednek a hozzávalók.
Hozzáadjuk a fűszereket a darált húshoz.
Forrásban lévő vízbe tesszük a kanállal kiszaggatott gombócokat.
Nem kell nagyon formázgatni.
Nem esik szét.
Most beletesszük a paradicsompürét és az illatos fűszereket, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, az oregánót és a rozmaringot.
Kicsit megsózzuk pici cukorral egyenlítjük ki az ízeket.
Egy ek. olajon 2 ek. lisztet habosítunk, majd kis vízzel felöntve, szitán keresztül az ételhez adjuk.
Így nem lesz csomós.
Kis lángon jól kiforraljuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.