- 1 bögre hajdina
- 2 bögre forróvíz
- 5 dkg vaj
- só
- petrezselyem
Elkészítés:
Hajdina vagy pohánka, de leginkább grécska... így ismertem meg ezt az ételt anno a Szovjetunióban.
Grécsnevaja kása... akkoriban mindenhez ezt adták, nem annyira volt népszerű, de manapság újra felfedezték és kifejezetten ajánlják a magas rosttartalma és vitamintartalma miatt.
Elkészítése egyszerű és gyors.
A felhevített vajon kissé megpirítjuk a hajdina szemeket.
Majd megszórjuk vágott petrezselyemmel, megsózzuk és felöntjük a forró vízzel.
Elkeverjük, megvárjuk, amíg felforr, majd lefedjük és takarék lángon kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Húsok mellé köretnek kitűnő.
Rizs vagy tarhonya helyettese lehet.
Tejjel készítve, édesen tejberizs módjára is főzhetjük.
Lisztérzékenyeknek kifejezetten ajánlott étel.