- 4 db csirkecomb
- 1 db hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 5+6 db paradicsom
- bazsalikom
- 2-3 ek. olaj
- só
- bors
- csipet cukor/édesítőszer
Elkészítés:
Ehhez a gyors ételhez csirkecombokat készítünk elő, amelyeket levágtunk a csontról.
A csontot leves készítésénél használjuk fel.
A megmosott, megszárított combokat besózzuk és a felhevített olajon pirosra körbesütjük.
Most rászórjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paprikát.
Készítsük szép piros színű paprikából.
Szórjuk meg frissen őrölt borssal.
Pár perc után adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és szórjuk meg a bazsalikommal.
Adjunk hozzá egy csipet cukrot vagy édesítőszert, hogy a paradicsom savasságát kiegyenlítsük.
Kevergetve főzzük készre.
Ne legyen túl puha.
Penne tésztával tálaljuk.