2014. november 2., vasárnap

Bazsalikomos, paradicsomos csirke

Hozzávalók:


  • 4 db csirkecomb
  • 1 db hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5+6 db paradicsom
  • bazsalikom
  • 2-3 ek. olaj
  • bors
  • csipet cukor/édesítőszer




Elkészítés:




Ehhez a gyors ételhez csirkecombokat készítünk elő, amelyeket levágtunk a csontról.
A csontot leves készítésénél használjuk fel.



A megmosott, megszárított combokat besózzuk és a felhevített olajon pirosra körbesütjük.


Most rászórjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paprikát.
Készítsük szép piros színű paprikából.
Szórjuk meg frissen őrölt borssal.


Pár perc után adjuk hozzá a darabokra vágott paradicsomot és szórjuk meg a bazsalikommal.
Adjunk hozzá egy csipet cukrot vagy édesítőszert, hogy a paradicsom savasságát kiegyenlítsük.


Kevergetve főzzük készre.
Ne legyen túl puha.


Penne tésztával tálaljuk.