- 1-2 db piros színű grapefruit
- 1 db avokádó
- 1 marék gránátalma
- újhagyma
- zöld citrom/lime/
- citromlé
- salátalevél
- pár db rukkola levél
- pár db endívia levél
- petrezselyemzöld
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A gránátalmából kifejtjük a szemeket.
A grapefruitot megtisztítjuk és a belső hártyáktól is megszabadítjuk a gerezdeket.
Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, a magot eltávolítjuk és a húsukat kisebb darabokra vágjuk.
Rögtön citromlével meg is locsoljuk, így nem barnul meg.
A saláták leveleit megmossuk, a nagyobb levelekkel szépen körbedíszítjük a tálat a kisebbeket összekeverjük a grapefruittal, avokádóval, gránátalmával.
Kevés karikára vágott újhagymát és zöld citromot (lime-ot) is adunk hozzá.
Néhány szál petrezselyem zöldet is aprítunk bele.
Az olívaolajhoz hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és a salátára öntjük.
Jól behűtve kínáljuk.