2015. január 17., szombat

Sült krumplirózsa

Hozzávalók:


  • burgonya
  • olaj
  • friss rozmaring








Elkészítés:



A világon a legegyszerűbb és mégis nagyon mutatós sült burgonya, de én jobb szeretem krumplirózsának hívni...

Szilikonos muffin sütőben készítettem.

A nyers meghámozott krumplit megmossuk, megszárítjuk és az uborkagyalun legyaluljuk.

Egy kis tálban az olajat megsózzuk és jó sok, apróra vágott, friss rozmaringot teszünk bele.


Alaposan összeforgatjuk a krumplival.


Rózsalakban a  muffin formába rendezzük a krumpliszirmokat.

Sütőbe tesszük, először nem árt egy rövid ideig letakarva sütni, hogy krumpli jól átpuhuljon, majd a fóliát levesszük és szép pirosra sütjük.



Kicsit várunk, majd a formát alul megnyomva könnyedén ki tudjuk szedni a rózsákat.



Húsok mellé kínáljuk.