- burgonya
- olaj
- só
- friss rozmaring
Elkészítés:
A világon a legegyszerűbb és mégis nagyon mutatós sült burgonya, de én jobb szeretem krumplirózsának hívni...
Szilikonos muffin sütőben készítettem.
A nyers meghámozott krumplit megmossuk, megszárítjuk és az uborkagyalun legyaluljuk.
Egy kis tálban az olajat megsózzuk és jó sok, apróra vágott, friss rozmaringot teszünk bele.
Alaposan összeforgatjuk a krumplival.
Rózsalakban a muffin formába rendezzük a krumpliszirmokat.
Sütőbe tesszük, először nem árt egy rövid ideig letakarva sütni, hogy krumpli jól átpuhuljon, majd a fóliát levesszük és szép pirosra sütjük.
Kicsit várunk, majd a formát alul megnyomva könnyedén ki tudjuk szedni a rózsákat.
Húsok mellé kínáljuk.