- sok sertés csont
- sárgarépa
- fehérrépa
- zeller
- fehérítőzeller
- karalábé
- darabka kelkáposzta
- hagyma
- fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db zöldpaprika
- só
- szemes bors
- cseresznyepaprika
- 2 db tojás
- 10 dkg zsír
- 20 dkg búzadara
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
Most egy kicsit másképpen készítettem el a csontlevest.
Általában felteszem főni a csontokat és úgy főzöm, mint a húslevest.
Ezúttal egy kicsit újítottam.
A megmosott csontokat, a félbevágott hagymát és egy fej szinten félbevágott fokhagymával sütőbe tesszük és kb. 1 órát sütjük.
Ezután egy fazékban hideg vízbe tesszük a csontokat, a hagymákat és a felforrástól számítva egy órát főzzük.
Most bezöldségeljük és húsleves módjára készre főzzük.
Fehérítőzellert is tegyünk bele.
Sózzuk, borsozzuk és a cseresznyepaprikát is tegyük bele.
Ha kész, vegyük ki a csontokat és a zöldségeket.
A levest szűrjük le.
Petrezselymes daragaluskával tálaltam.
A receptet itt találjátok.
Most sok apróra vágott petrezselyemzöldet is tettem bele.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/04/grizgaluska.html