2015. március 8., vasárnap

Skót vajas keksz

Hozzávalók:


  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg puha vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1/2 tk. só








Elkészítés:








Nagyi készíti nekünk ezt a másik fajta omlós vajas kekszet is.

Abbahagyhatatlanul finom, az édes és a sós ízek mennyei összhangban vannak ebben a sütiben.




A puha vajat a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a sót.


Majd belegyúrjuk a lisztet is.
Henger alakúvá formáljuk és barna cukorba hempergetjük.
A hűtőbe, mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem keményedik.

Ekkor 1 cm vastag karikákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Nem kell sötét színűre sütni.
Fémdobozban sokáig eláll.

A receptet a Rupáner konyhától olvastuk és ezúton is hálásan köszönjük.