- 60 dkg liszt
- 40 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1/2 tk. só
Elkészítés:
Nagyi készíti nekünk ezt a másik fajta omlós vajas kekszet is.
Abbahagyhatatlanul finom, az édes és a sós ízek mennyei összhangban vannak ebben a sütiben.
A puha vajat a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliát és a sót.
Majd belegyúrjuk a lisztet is.
Henger alakúvá formáljuk és barna cukorba hempergetjük.
A hűtőbe, mélyhűtőbe tesszük, amíg meg nem keményedik.
Ekkor 1 cm vastag karikákat vágunk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 C fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Nem kell sötét színűre sütni.
Fémdobozban sokáig eláll.
A receptet a Rupáner konyhától olvastuk és ezúton is hálásan köszönjük.