2015. március 8., vasárnap

Zöldséges sült kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1/2 db hagyma
  • 1-2 db újhagyma zöld szára
  • 1-2 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek. olaj
  • 1 db kápia paprika
  • fokhagymapor
  • pici őrölt kömény
  • 2 tk. darált pritaminpaprika
  • 2 marék párolt zöldborsó



Elkészítés:



Nagyon szeretjük a kelkáposztát így, éppen csak megsütve, inkább pirítva,

Egy wokban készítem ezt az ételt.
Az olajon megolvasztjuk a füstölt szalonnát, mellétesszük a szeletekre vágott hagymát, újhagymaszárat, kevés pórét, karikára vágott kápia paprikát.


A megtisztított kelkáposztát szeletekre vágjuk, úgy, hogy egy kis torzsája is maradjon rajta, ami összefogja a leveleket.


Fokhagymaporral megszórjuk a káposztát.


Teszünk bele egy kevés házi darált pritamin paprikát is.
Kevés őrölt kömény is szórjuk bele.


Süssük 2-3 percig kavargatva a kelt.
Ha szükséges, akkor egy  pár kanálnyi vizet is adjunk hozzá.
Sóval óvatosan bánjunk, mert a darált paprika is sós.
Szórjuk rá a külön roppanósra párolt zöldborsót is.
2 perc alatt összesütjük és készen is van.
A lényeg, hogy ne főtt, hanem sült legyen a zöldség és még roppanós, harapható legyen a kelkáposzta.