- 1/2 kg spagetti
- 1/2 fej kelkáposzta
- póréhagyma
- kápia paprika
- füstölt kolbász
- 1 ek. olaj
- só
Elkészítés:
Nagyon sokféle zöldséges tésztát szoktam készíteni.
Mindenféle zöldségből szeretjük, néha kolbásszal, sonkával, baconnel, gombával, spárgával, padlizsánnal, cukkinivel, sajttal, hallal vagy esetleg rákkal ízesítjük.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/padlizsanos-husos-rakott-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/kolbaszos-kelkaposztas-spagetti.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/10/cukkinis-kelkaposztas-chow-mein-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/fruzsi-zoldseges-rakos-spagettije.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/halas-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/05/gombas-tojasos-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/sonkas-sajtos-sult-teszta.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/08/sonkas-sajtos-sult-teszta-ii.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/05/spargas-sult-teszta.html
Télen a kelkáposztás és kolbászos volt a sláger.
Most egy kis kis póréhagyma és kápia paprika bolondította meg a tésztát.
A spagettit nem túl puhára kifőzzük és éppen csak egy pici olajjal, sóval összekeverjük.
Erre csak azért van szükség, hogy a tészta ne ragadjon össze.
Mi durum tésztát szeretünk.
Egy kevés olajon 2 percig sütjük a feldarabolt zöldségeket.
A kelkáposztát ne vágjuk túl apróra, végül is ő lesz a főszereplő.
Megsózzuk a zöldségeket.
Más fűszer nem kell bele, mert a kolbász majd jó ízt ad neki.
A kolbászt is hozzáadjuk és éppen csak annyi ideig sütjük 1-2 perc, amíg a kolbász is kicsit meg nem pirul.
Összekeverjük a tésztával és máris ehetjük.
Így megsütve még az is szívesen megeszi a kelkáposztát, aki amúgy főzeléknek ki nem állja...