- 50 dkg vörös lencse
- 1/2 db hagyma
- darabka gyömbér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1ek. kókuszzsír
- curry
- fahéj
- só
Elkészítés:
Vörös lencséből készült ez az étel, de persze bármilyen lencséből készíthetjük, de a többi lencsefajtát áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe,
A vörös lencse apró szemű és nagyon hamar megpuhul.
Mindenféle lencseételhez felhasználhatjuk, én most egy kicsit különlegesebb módon készítettem el.
1 ek. kókusz zsírt felolvasztunk és egy fél hagymát, a fokhagymát és a friss gyömbért kis darabra vágva megfuttatunk a zsiradékon.
Beletesszük az őrölt fahéjat.
Jó sokat, mert a fahéj adja meg az illatos, egzotikus ízét a lencsének.
Amint megérezzük a fahéj átütő illatát tegyünk bele egy kis curry port is.
Nem kell sokat, nehogy elvigye a fahéj ízét.
Tegyük bele a lencsét is.
Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sózzuk is meg.
Lefedve főzzük puhára a lencsét.
Ha kell öntsünk utána egy kis vizet.
Akkor jó, ha puha, de még szaftos, nem száraz.
A tetejét őrölt fahéjjal szórjuk meg.
Magában is nagyon finom.
Én zúzapörkölttel tálaltam.