2015. március 19., csütörtök

Currys, fahéjas vörös lencse

Hozzávalók:

  • 50 dkg vörös lencse
  • 1/2 db hagyma
  • darabka gyömbér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1ek. kókuszzsír
  • curry
  • fahéj






Elkészítés:






Vörös lencséből készült ez az étel, de persze bármilyen lencséből készíthetjük, de a többi lencsefajtát áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe,
A vörös lencse apró szemű és nagyon hamar megpuhul.
Mindenféle lencseételhez felhasználhatjuk, én most egy kicsit különlegesebb módon készítettem el.


1 ek. kókusz zsírt felolvasztunk és egy fél hagymát, a fokhagymát és a friss gyömbért kis darabra vágva megfuttatunk a zsiradékon.


Beletesszük az őrölt fahéjat.
Jó sokat, mert a fahéj adja meg az illatos, egzotikus ízét a lencsének.


Amint megérezzük a fahéj átütő illatát tegyünk bele egy kis curry port is.
Nem kell sokat, nehogy elvigye a fahéj ízét.


Tegyük bele a lencsét is.


Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sózzuk is meg.
Lefedve főzzük puhára a lencsét.
Ha kell öntsünk utána egy kis vizet.


Akkor jó, ha puha, de még szaftos, nem száraz.


A tetejét őrölt fahéjjal szórjuk meg.
Magában is nagyon finom.

Én zúzapörkölttel tálaltam.