- 1/2 fej kelkáposzta
- 1/2 db hagyma
- 1-2 db újhagyma zöld szára
- 1-2 szelet füstölt szalonna
- 1 ek. olaj
- 1 db kápia paprika
- fokhagymapor
- pici őrölt kömény
- 2 tk. darált pritaminpaprika
- 2 marék párolt zöldborsó
- só
Elkészítés:
Nagyon szeretjük a kelkáposztát így, éppen csak megsütve, inkább pirítva,
Egy wokban készítem ezt az ételt.
Az olajon megolvasztjuk a füstölt szalonnát, mellétesszük a szeletekre vágott hagymát, újhagymaszárat, kevés pórét, karikára vágott kápia paprikát.
A megtisztított kelkáposztát szeletekre vágjuk, úgy, hogy egy kis torzsája is maradjon rajta, ami összefogja a leveleket.
Fokhagymaporral megszórjuk a káposztát.
Teszünk bele egy kevés házi darált pritamin paprikát is.
Kevés őrölt kömény is szórjuk bele.
Süssük 2-3 percig kavargatva a kelt.
Ha szükséges, akkor egy pár kanálnyi vizet is adjunk hozzá.
Sóval óvatosan bánjunk, mert a darált paprika is sós.
Szórjuk rá a külön roppanósra párolt zöldborsót is.
2 perc alatt összesütjük és készen is van.
A lényeg, hogy ne főtt, hanem sült legyen a zöldség és még roppanós, harapható legyen a kelkáposzta.