- 1 kg darált pulykahús
- 1 és 1/2 db hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1-2 db kápia paprika
- 1-2 db sárgarépa
- darabka póré
- darabka gyömbér
- újhagyma zöld szára
- sok petrezselyem
- 1 tojás
- só
- bors
- pici kakukkfű
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Ez a vagdalt nagyon hamar elkészül, könnyű és ízletes fogás.
A sárgarépát, hagymát, pórét, kápia paprikát, fokhagymát, gyömbért, zöldhagyma zöldjét, petrezselymet jó apró kockákra, darabokra vágjuk.
A petrezselyem szárát is feltétlenül tegyük bele, mert abban van a legtöbb aroma.
Minden zöldséget és az egész tojást is belekeverünk a darált húsba.
Megsózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük.
Egy serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk.
Nem kell több, ebben is megsül majd és így diétásabb.
Kis gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk, mint a fasírtot szoktuk és beletesszük az olajba.
Lefedjük a serpenyőt és így sütjük szép pirosra a húst.
Majd megfordítjuk a vagdaltokat és a másik oldalukat is pirosra sütjük.
Nagyon jó kis ruganyos vagdaltat kapunk, a zöldségektől szaftos és a fűszerektől ízletes lesz.
A zöldségeket változtathatjuk is ízlés és idény szerint.
Bármilyen főzelékhez, körethez, salátához illik.
Hidegen is finom és szendvicsbe is tehetjük.