- 50 dkg hosszú metélt
- 1+1 ek. olaj
- só
- füstölt szalonna
- kolozsvári szalonna
- különféle sajtok
- tejföl
- 1 db tejszínes krémsajt (tömlős)
Elkészítés:
A sonkás tészta és a sajtos tészta keveréke lett ez a finom krémes, ropogós sült tészta.
A zöldséges sült tészta receptnél felsoroltam néhány hasonló tésztaételt, ez a recept is illik a sorba.
Egyszerű sajtos tésztának indult, de a kolozsvári szalonna olyan hívogatóan friss volt, hogy hamar belekerült ő is a serpenyőbe.
Először egy kanálka olajon megolvasztjuk a füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a kolozsvári szalonnát is.
Többféle sajtot teszünk bele, legyen közte füstölt sajt is, ami nagyon megdobja az ízeket.
Ragyogóan felhasználhatjuk a kissé már megszáradt, régebbi sajtokat is.
Amint a sajtok is felolvadtak teszünk bele jó sok tejfölt.
Az előzőleg kifőzött, leszűrt tésztát jól megsózzuk és egy ek. olajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.
Belesimítjuk a fele tésztát egy tepsibe és erre tesszük rá a sajtos, szalonnás keveréket.
A sajtos serpenyőbe teszünk még egy kevés tejfölt és az időközben, a hűtőben felbukkant tejszínes krémsajtot is belekeverjük.
A maradék tésztát is a tepsibe tesszük és a krémsajtos tejföllel meglocsoljuk.
Még mindig úgy véltem, hogy száraz a tészta, ezért 2 pohár tejet is a tésztára öntöttem.
180 C fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Salátával kínáljuk.