2015. március 7., szombat

Habart paradicsomos krumplifőzelék

Hozzávalók:


  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes doboz paradicsompüré
  • 1/2 db hagyma
  • csipet cukor/édesítő
  • 2-3 ek. liszt
  • 3 dl tejföl





Elkészítés:



A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát feltesszük főni a negyedekbe vágott hagymával annyi vízben amennyi ellepi.


Megsózzuk és kevés vízzel hígított paradicsompürét teszünk bele.
Pici cukorral vagy édesítővel beállítjuk az ízét.


Puhára főzzük a burgonyát.
Ekkor a lisztből és a tejfölből egy kevés vízzel habarást készítünk.
Szűrőn keresztül beleöntjük a habarást az ételbe és felforraljuk.


Langyosan a legfinomabb.



Ugyanígy készül a leves is, csak egy csapott ek. liszttel habarjuk be.