2015. április 25., szombat

Szezámos, fokhagymás borjú kínai módra



Hozzávalók:

  • 0,5 kg borjúcomb
  • 4 ek. szójaszósz
  • csipet füstölt chili paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 db zöldpaprika
  • 4-5 db újhagyma
  • 2 ek. rizsbor
  • 3-4 db szívsaláta
  • 2 ek. szezámmag



Elkészítés:

A húst megtisztítjuk, az ereket, hártyás részeket levágjuk.
A húst megmossuk és apró falatnyi darabokra, kockákra vágjuk.



Készítünk egy kis pácot a szójaszószból és a chili paprikából,  amivel összekeverjük a húst és a hűtőbe tesszük legalább egy órára.




Addig előkészítjük a zöldségeket.
A megtisztított, megmosott zöldpaprikát csíkokra, az újhagymát hosszúkás darabokra, a fokhagymát apróra és a salátát  szeletekre vágjuk.
Maradjon rajta egy kis torzsája, ami összefogja a leveleket.


A szívsalátát pakcsoj helyett használtam.

A szezámmagot szárazon egy teflon edényben vagy a wokban aranyszínűre pirítjuk.
Félretesszük.

A wokban felhevítjük az olajat és 5 percig erős tűzön pirítjuk a húst.


Rátesszük a zöldségeket és további 2-3 percig együtt sütjük a hússal.


Most rátesszük a rizsbort  és további 1 percig kevergetve főzzük.
Ha kell még egy kis szójaszószt tehetünk rá.


A végén rászórjuk a pirított szezámmagot.



Köretnek kínai tésztát vagy rizst kínálunk.




Bármilyen másfajta húsból is elkészíthetjük ezt az ételt.