- 1 kg tilápia filé
- 10-15 dkg vaj
- fokhagyma
- gyömbérpor
- szerecsendió
- citrom
- liszt
- só
Elkészítés:
Most tilápia filéből készült, de bármilyen halfiléből, lapos halból elkészíthető.
A halat megmossuk, megszárítjuk és gyengén megsózzuk.
Gyömbérporral megszórjuk és reszelünk rá szerecsendiót.
A vajat felhevítjük.
Dobunk bele 1-2 gerezd fokhagymát és a vajba is teszünk egy kevés szerecsendiót, gyömbért.
A befűszerezett halat lisztbe forgatjuk, majd leütögetjük róla a felesleges lisztet.
Beletesszük a vajba, először a puhább belső felével lefordítva, majd 2 perc után megfordítjuk és a sötétebb oldalán - ahol korábban a bőrös fele volt - sütjük tovább.
Így nem esik szét a hal.
Lapáttal és villával fordítsuk meg, hogy ne törjön.
Kivesszük a halat a vajból és nyomunk rá fokhagymát.
A visszamaradó vajhoz még teszünk úgy 4-5 dkg vajat, hozzáöntjük egy citrom levét és jól felforraljuk.
Ezt a finom szószt forrón ráöntjük a halszeletekre.
Spenótos burgonyával kínáltam.
A citromos vaj finom dióízt ad a halnak.