2015. július 11., szombat

Gyömbéres, szerecsendiós sült tilápia

Hozzávalók:

  • 1 kg tilápia filé
  • 10-15 dkg vaj
  • fokhagyma
  • gyömbérpor
  • szerecsendió
  • citrom
  • liszt




Elkészítés:





Most tilápia filéből készült, de bármilyen halfiléből, lapos halból elkészíthető.



A halat megmossuk, megszárítjuk és gyengén megsózzuk.




Gyömbérporral megszórjuk és reszelünk rá szerecsendiót.


A vajat  felhevítjük.
Dobunk bele 1-2 gerezd fokhagymát és a vajba is teszünk egy kevés szerecsendiót, gyömbért.


A befűszerezett halat lisztbe forgatjuk, majd leütögetjük róla a felesleges lisztet.


Beletesszük a vajba, először a puhább belső felével lefordítva, majd 2 perc után megfordítjuk és a sötétebb oldalán - ahol korábban a bőrös fele volt - sütjük tovább.
Így nem esik szét a hal.
Lapáttal és villával fordítsuk meg, hogy ne törjön.


Kivesszük a halat a vajból és nyomunk rá fokhagymát.
A visszamaradó vajhoz még teszünk úgy 4-5 dkg vajat, hozzáöntjük egy citrom levét és jól felforraljuk.


Ezt a finom szószt forrón ráöntjük a halszeletekre.


Spenótos burgonyával kínáltam.


A citromos vaj finom dióízt ad a halnak.