- 2 -3 db pulyka felső comb
- sárgarépa
- fehérrépa
- uborka
- retek
- újhagyma
- só
- oreganó
- bazsalikom
- currykrém
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Inkább kisebb pulykacombból készítsük.
A húst megmossuk, megtörölgetjük.
Tenyerünkkel felemeljük a bőrt és visszahajtjuk, hogy majd megtölthessük.
Sóval, bazsalikommal, oreganóval és zöld curry krémmel megfűszerezzük a combot a bőre alatt.
Természetesen bármilyen más fűszert is használhatunk.
A húst a kiolajozott tepsibe helyezzük és teszünk a bőre alá bőven újhagymát.
A zöld szárat is feltétlenül tegyük bele.
Rakjunk a hús köré mindenféle zöldséget, ami csak van otthon.
Én sárgarépát, fehérrépát, uborkát, retket és sok újhagymát tettem bele.
A fűszerekkel szórjuk meg a húst kívülről és a zöldségeket is.
Egy pohárka vizet töltsünk a tepsibe és alufóliával lefedve süssük puhára a húst.
Finom omlós sült húsunk lesz, amit a zöldségekkel körítve tálalhatunk.
A húst hidegen szendvicsbe is tehetjük.
Sokkal ízletesebb, mint a felvágottak és legalább tudjuk, hogy mit eszünk...