- töltelék
- paradicsompüré
- 1 db hagyma
- só
- bors
- édesítő/cukor
- 2 ek olaj
- 1-2 ek. liszt
Elkészítés:
A múltkori töltött káposztából kimaradt jó pár adag töltelék.
A fagyasztóban várta, hogy sorra kerüljön.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/toltottkaposzta.html
Most nem a klasszikus savanyú káposztás változatot készítettem, hanem inkább a töltött paprika paradicsomos mártásával.
Ha nincs maradék töltelékünk, akkor a csatolt recept szerint elkészítjük a húsos töltelékeket és savanyú káposzta levélbe töltjük.
Felforralunk vizet és belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk.
Hozzáteszünk egy fej hagymát is egészben.
Beletesszük a töltelékeket is.
Megkóstoljuk a mártást és egy kevés cukorral, édesítőszerrel beállítjuk az ízét.
Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, vízzel felöntjük és besűrítjük a szószt.
Különösen finom ételt kapunk, az édeskés mártás és az enyhén savanykás káposzta íze kellemesen harmonizál.