2015. július 11., szombat

Paradicsomos töltött káposzta

Hozzávalók:

  • töltelék
  • paradicsompüré
  • 1 db hagyma
  • bors
  • édesítő/cukor
  • 2 ek olaj
  • 1-2 ek. liszt



Elkészítés:









A múltkori töltött káposztából kimaradt jó pár adag töltelék.
A fagyasztóban várta, hogy sorra kerüljön.



http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/toltottkaposzta.html

Most nem a klasszikus savanyú káposztás változatot készítettem, hanem inkább a töltött paprika paradicsomos mártásával.

Ha nincs maradék töltelékünk, akkor a csatolt recept szerint elkészítjük a húsos töltelékeket és savanyú káposzta levélbe töltjük.

Felforralunk vizet és belekeverjük a paradicsompürét, megsózzuk.
Hozzáteszünk egy fej hagymát is egészben.


Beletesszük a töltelékeket is.


Puhára főzzük a töltelékeket.


Megkóstoljuk a mártást és egy kevés cukorral, édesítőszerrel beállítjuk az ízét.


Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, vízzel felöntjük és besűrítjük a szószt.


Különösen finom ételt kapunk, az édeskés mártás és az enyhén savanykás káposzta íze kellemesen harmonizál.