2015. július 11., szombat

Szalonnás, újhagymás sült tarja

Hozzávalók:
  • tarja szeletek
  • füstölt szalonna
  • bors
  • köménymag
  • fokhagyma
  • 1-2 csokor zöldhagyma szára
  • 2-3 dl paradicsomlé


Elkészítés:





A megmosott, megszárított tarja szeletekről levágjuk a felesleges zsíros részeket és a szélén néhány helyen bevagdossuk, hogy a hús a sütés során ne pöndörödjön fel.


A tepsit vékonyan kiolajozzuk és füstölt szalonna szeleteket teszünk bele.
Azt megszórjuk egy kis őrölt borssal, őrölt köménnyel.


A szalonnára fektetjük az előzőleg besózott  húst és megszórjuk borssal, köménnyel.
Zúzott fokhagymát is kenünk rá.



Megszórjuk bőven az újhagyma zöld szárával.

Majd egy kis vízzel hígított paradicsomlevet öntünk alá.



Fóliával lefedjük és 180-200 C fokos sütőben szép pirosra sütjük.