- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 bögre mák
- 1 bögre cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 bögre tej
- 1 bögre liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- őrölt fahéj
- 50 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A bögrés mákos süti családunk nagy kedvence:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/bogres-makos.html
Most egy kicsit megbolondítottuk a friss meggyel.
Mindent előkészítünk és ezután már pillanatok alatt elkészül a süti.
A 10 dkg vajat teszünk a keverőtálba.
Hozzáadjuk a 10 dkg cukrot.
Ugyanazt a bögrét használjuk mércének.
Nem kell közben elmosni.
Előkészítjük a bögre lisztet is amibe a sütőport és a csipet sót belekevertük.
Végül egy bögre tejet is öntünk a bögrébe.
A vajat a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.
Váltakozva kanalanként belekeverjük a lisztet,
a tejet,
és a mákot.
Ízesítjük fahéjjal és vaníliás cukorral.
Én szeretek jó sok fahéjat tenni bele, hogy finom illatos legyen a sütim.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
A kimagozott meggyet lisztbe forgatjuk és tésztára szórjuk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon készre sütjük.
Kb. 40-50 perc.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e még a tészta.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Hamar elfogy.
Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom házi sütemény.