- 8 db csirke felső comb
- 1 kis fej kelkáposzta
- 6-8 db burgonya
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- őrölt köménymag
- só
- őrölt bors
- petrezselyem
- 2 ek. olaj
Elkészítés:
Finom egytálétel, gyorsan összerakható.
1 ek. olajjal kikenjük a tepsit.
Beletesszük a jól megmosott cikkekre vágott kelkáposztát.
Megsózzuk, borsozzuk és köménymaggal megszórjuk.
A csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk és egy tepsibe téve megsózzuk, borsozzuk és köménymaggal megszórjuk.
A másik kanál olajban megforgatjuk.
A bőre alá fokhagyma gerezdet dugdosunk.
Rátesszük a combokat a kelkáposztára.
Megtisztított burgonyát gerezdekre vágjuk és a tepsi szélére, a hús közé rakjuk.
Kicsit megsózzuk.
Fokhagymát is szórunk közé.
Egy pohárka vizet öntünk alá és alufóliával lefedjük.
Zöldpaprika szeleteket és petrezselyem zöldet is teszünk rá.
Sütőben 180-200 C fokon megsütjük.
Ha puha a hús, levesszük a fóliát és pár perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük.
Nagyon finom lesz a sült burgonya, eleve tegyünk bele bőven.
Jó szaftos marad a csirke is.