2015. szeptember 26., szombat

Kovászos káposzta borjú oldalassal

Hozzávalók:


  • 1 fej káposztából készült kovászos káposzta
  • borjúoldalas
  • 1 db hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • olaj
  • bors
  • csipet őrölt kömény
  • csipet majoránna
  • kapor
  • tejföl


Elkészítés:










Nyáron mindig készítek kovászos káposztát is, ami ugyanolyan egyszerű, mint a kovászos uborka.


http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposzta.html

Azután az isteni ropogós káposztából egy kis csirkepörkölttel finom egytálételt főzünk.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html



Most zsenge borjúoldalassal készült ez az étel.


Egy kis olajon megfuttatjuk a hagymát, majd fűszerpaprikát teszünk bele, egy kanálka vízzel elkeverjük.
Beletesszük a csontok közt csíkokra vágott oldalast.


Kevergetve megpirítjuk a húst, zöldpaprikát, paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymát, csipet köményt, majoránnát is adunk hozzá.


Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt majdnem teljesen puhára főzzük a húst.
Ezután hozzáadjuk a leszűrt kovászos káposztát.
A levéből is öntünk rá, legyen kellemesen pikáns az íze.


Készre főzzük, de a káposzta maradjon roppanós.
Friss kaporral megszórjuk.

Tálaláskor tejfölt tehetünk a káposztára.