- 1 fej káposztából készült kovászos káposzta
- borjúoldalas
- 1 db hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- olaj
- só
- bors
- csipet őrölt kömény
- csipet majoránna
- kapor
- tejföl
Elkészítés:
Nyáron mindig készítek kovászos káposztát is, ami ugyanolyan egyszerű, mint a kovászos uborka.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposzta.html
Azután az isteni ropogós káposztából egy kis csirkepörkölttel finom egytálételt főzünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/07/kovaszos-kaposztas-csirkeporkolt.html
Most zsenge borjúoldalassal készült ez az étel.
Egy kis olajon megfuttatjuk a hagymát, majd fűszerpaprikát teszünk bele, egy kanálka vízzel elkeverjük.
Beletesszük a csontok közt csíkokra vágott oldalast.
Kevergetve megpirítjuk a húst, zöldpaprikát, paradicsomot adunk hozzá.
Megsózzuk, borsozzuk, kevés fokhagymát, csipet köményt, majoránnát is adunk hozzá.
Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt majdnem teljesen puhára főzzük a húst.
Ezután hozzáadjuk a leszűrt kovászos káposztát.
A levéből is öntünk rá, legyen kellemesen pikáns az íze.
Készre főzzük, de a káposzta maradjon roppanós.
Friss kaporral megszórjuk.
Tálaláskor tejfölt tehetünk a káposztára.