- zöldbab
- fejtősbab
- 1 db hagyma
- só
- fokhagyma
- 1 tk. ételízesítő
- tejföl
- 2-3 ek. liszt
- 1 ek.olaj
- fűszerpaprika
- ecet
- cukor/édesítő
Elkészítés:
Szeretjük a babot minden formájában.
Főzeléket sokféleképpen készíthetünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/szarazbab-fozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/02/zoldbabfozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/04/tejszines-coco-zoldbab.html
A forrásban lévő vízbe tesszük az összevágott zöldbabot és a fejtett babot.
Sóval, ételízesítővel megszórjuk és majdnem puhára főzzük.
Egy kanálka olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, összezúzott fokhagymát.
A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, kevés vízzel elkeverjük, majd beleöntjük a főzelékbe.
Végül a tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel hígítva habarást készítünk.
A főzelékhez adjuk.
Felforraljuk, kevergessük, amíg szépen besűrűsödik.
Kevés ecettel és cukorral/édesítővel beállítjuk az ízét.