- joghurt
- kápia paprika
- zöldhagyma
- só
Elkészítés:
Észak-Afrikában gyakran találkoztam ezzel a nagyon üde joghurt sajttal.
Tulajdonképpen egy friss krémsajt.
Reggelire egy kis olívaolajjal, olajbogyóval, jéghideg dinnyével maga volt a mennyország.
Elkészítése roppant egyszerű, a jó minőségű joghurtot gézlappal vagy sűrű szövésű vászonnal kibélelt szűrőkanálba tesszük és egy napig a hűtőben lecsöpögtetjük.
Hasonlóan készül, mint a joghurtból és tejfölből készült házi krémsajt is.
http://muskakonyhaja.blogspot. hu/2012/04/zoldfuszeres- sajtkremes-tekercs.html http://muskakonyhaja2. blogspot.hu/2013/04/lazacos- kremsajtos-palacsinta-tekercs. html http://muskakonyhaja2. blogspot.hu/2014/04/ kremsajtos-palacsinta.html
Magában is nagyon finom, de most egy kis kápia paprikával és újhagyma zölddel kevertem össze.
Picit megsóztam és előételnek tálaltam.