- zöldborsó
- kukorica
- majonéz
- mustár
- só
- őrölt fehér bors
- citromlé
- cukor/édesítőszer
- szívsaláta levél
- spenót
- retek
- főtt tojás sárgája
- csipet mák
Elkészítés:
Ezt az egyszerű salátát bármilyen alkalomra kínálhatjuk.
Konzerv kukoricából és konzerv zöldborsóból pillanatok alatt elkészül.
A kész majonézhez mustárt, sót, őrölt fehér borsot, kevés édesítőszert adunk és citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük.
Szívsalátával és friss spenótlevéllel díszítettem.
A virághoz a retket egy kis lila káposzta levével színeztem.
A virág közepét reszelt főtt tojássárgájából alakítottam ki és némi mákkal megszórtam.
Jól behűtve bármilyen hidegtálra feltehetjük vagy sültek mellé köretnek tálalhatjuk.