- csirkeszárny
- olíva olaj
- 2 db hagyma
- 3 db színes zöldpaprika
- 3-4 db paradicsom
- zöld hüvelyű zöldbab
- zöldborsó
- szárzeller
- garnéla rák
- kagyló
- polip
- rizs
- babérlevél
- sáfrány
- kurkuma
- fekete olajbogyó
- fokhagyma
- leveskocka
- só
- bors
- citrom
Elkészítés:
Régi kedvencünk a paella.
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/paella.html
Csirkeszárnyat megtisztítjuk, a legvékonyabb részét levágjuk, csak a két vastagabb részt használjuk fel.
Egy wokban pár kanál olajon szép pirosra sütjük a húst, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük.
Előkészítjük a paprikákat, a szárzellert és falatnyi darabokra vágjuk.
A paradicsomot is felkockázzuk.
Olívaolajon megpirítjuk a hagymát.
Teszünk bele babérlevelet, kurkumát, fokhagymát és sáfrányt.
Most beletesszük a paprikát, zellert, petrezselymet.
Hozzáadjuk a zöldbabot és zöldborsót is.
Végül a paradicsomot is beletesszük.
Végül az elősütött csirkét is beletesszük.
Sózzuk, borsozzuk az ételt.
Fekete olajbogyót szórunk bele.
Megtisztítjuk a garnéla rákot.
Sajnos ezúttal nem fért bele a rizs a húshoz és a zöldségekhez, ezért kénytelen voltam külön megfőzni a rizst.
A hús elősütéséből megmaradó olajban, leveskockával ízesített, sós vízzel felöntve megfőztem a rizst.
A garnélát rátesszük a húsra és egy-két perc alatt készre főzzük ezt a rendhagyó paellát, amelyhez a rizst külön tálaltuk.
A kagylókat és a polipot is beletesszük a végén, Ne főzzük túl, mert gumiszerű lesz.