2015. szeptember 13., vasárnap

Paella

Hozzávalók:

  • csirkeszárny
  • olíva olaj
  • 2 db hagyma
  • 3 db színes zöldpaprika
  • 3-4 db paradicsom
  • zöld hüvelyű zöldbab
  • zöldborsó
  • szárzeller
  • garnéla rák
  • kagyló
  • polip
  • rizs
  • babérlevél
  • sáfrány
  • kurkuma
  • fekete olajbogyó
  • fokhagyma
  • leveskocka
  • bors
  • citrom

Elkészítés:

Régi kedvencünk a paella.

http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/02/paella.html

Csirkeszárnyat megtisztítjuk, a legvékonyabb részét levágjuk, csak a két vastagabb részt használjuk fel.


Egy wokban pár kanál olajon szép pirosra sütjük a húst, majd kiszedjük egy tányérra és félretesszük.



Előkészítjük a paprikákat, a szárzellert és falatnyi darabokra vágjuk.



A paradicsomot is felkockázzuk.




Olívaolajon megpirítjuk a hagymát.


Teszünk bele babérlevelet, kurkumát, fokhagymát és sáfrányt.


Most beletesszük a paprikát, zellert, petrezselymet.


Hozzáadjuk a zöldbabot és zöldborsót is.



Végül a paradicsomot is beletesszük.



Végül az elősütött csirkét is beletesszük.
Sózzuk, borsozzuk az ételt.




Fekete olajbogyót szórunk bele.


Megtisztítjuk a garnéla rákot.



Sajnos ezúttal nem fért bele a rizs a húshoz és a zöldségekhez, ezért kénytelen voltam külön megfőzni a rizst.
A hús elősütéséből megmaradó olajban, leveskockával ízesített, sós vízzel felöntve megfőztem a rizst.



A garnélát rátesszük a húsra és egy-két perc alatt készre főzzük ezt a rendhagyó paellát, amelyhez a rizst külön tálaltuk.



A kagylókat és a polipot is beletesszük a végén, Ne főzzük túl, mert gumiszerű lesz.