2015. szeptember 20., vasárnap

Vargabéles

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 5 dl tejföl
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
  • mazsola
  • 4 db tojás
  • 50 dkg cérnametélt 
  • vaj
  • zsemlemorzsa




Elkészítés:




Vargabélest nagyon könnyű készíteni, a maradék cérnametéltet kitűnően fel lehet használni.
A klasszikus süteménynek alul és fölül réteslap is van, de én anélkül készítem.

http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/vargabeles-mas-modon.html

A túrót krumplinyomóval összetörjük.


Elkeverjük a cukorral elkevert tojások sárgájával.


Reszelt citromhéjat,  csipet sót, mazsolát és vaníliás cukrot adunk hozzá.


Tejfellel lazítjuk a túrót.


Összekeverjük a főtt cérnametélttel és végül hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.


Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk a habos masszát.


170-180 C fokon pirosra sütjük.


Porcukorral meghintve tálaljuk.


Hidegen is nagyon finom.