- 50 dkg túró
- 5 dl tejföl
- cukor
- vaníliás cukor
- citromhéj
- mazsola
- 4 db tojás
- 50 dkg cérnametélt
- vaj
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítés:
Vargabélest nagyon könnyű készíteni, a maradék cérnametéltet kitűnően fel lehet használni.
A klasszikus süteménynek alul és fölül réteslap is van, de én anélkül készítem.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/10/vargabeles-mas-modon.html
A túrót krumplinyomóval összetörjük.
Elkeverjük a cukorral elkevert tojások sárgájával.
Reszelt citromhéjat, csipet sót, mazsolát és vaníliás cukrot adunk hozzá.
Tejfellel lazítjuk a túrót.
Összekeverjük a főtt cérnametélttel és végül hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe simítjuk a habos masszát.
170-180 C fokon pirosra sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hidegen is nagyon finom.